DS Reptiles

Agame – do 4. mesece starosti

8,90  z DDV

Paket sestoji iz:

  • Hišni črički – majhni 120 kos
  • Argentinski ščurki – mini 40 kos
  • Puščavske kobilice – majhne 25 kos
  • Sredozemski murni – majhni 70 kos

Availability: Na voljo po naročilu

Agame – do 4. mesece starosti

Agame – do 4. mesece starosti; so najbolj ranljive in dovzetne za bolezni, zato je zdrava in raznolika prehrana zelo pomembna.

hišni črički - majhni
Hišni črički – majhni
Argentinski ščurki - mini
Argentinski ščurki – mini
Sredozemski murni - majhni
Sredozemski murni – majhni
Puščavske kobilice - majhne
Puščavske kobilice – majhne

 

 

 

 

 

agame - do 4 mesecev

→ Hišni črički so med najpogostejšimi in najbolj zaželjenimi pleni med žuželkami. Pri plazilcih so zelo priljubljeni zaradi svojega mehkega oklepa.
→ Argentinski ščurki so bogati s proteini, vsebujejo visok delež kalcija in veliko ostalih koristnih hranil, ki pripomorejo k dobremu razvoju in rasti plazilcev. Imajo nizko vsebnost maščob.
→ Sredozemski murni lahko predstavljajo osnovno hrano plazilcem, ali pa samo dopolnilno. Ne skačejo in so veliko bolj mirni, kot pa hišni črički. Zaradi črne barve pa so še bolj vpadljivi in vabljivi.
→ Puščavske kobilice zaradi svojih hranljivih vrednosti spadajo v sam vrh žive hrane. Zaradi svoje atraktivne oblike so še posebno priljubljena hrana. Ker so majhne velikosti, so mehke in ne morejo povzročiti poškodb agamam.

Še posebno mladičkom je potrebno dodajati tudi ustrezne vitamine in minerale, da zagotovimo zdravo rast in razvoj živali.

Vzgojeno in vzrejeno v Nemčiji – Bugs International.

Teža 150 g

Izbira živali in oskrba

Izbira živali

Izbira zdrave, dobro ješče živali je za začetek morda najpreprostejši, a najpomembnejši vidik uspešnega skrbništva bradate agame. Čeprav malo verjetno, da bi kateri koli trgovec namerno ponudil neprimerne mladičke za prodajo, je še vedno dobro vedeti, kako opaziti in izbrati zdrav primerek. Žival mora biti budna in se odzivati na fizične dražljaje. Večina mladičkov bradatih agam bo mirno sedela v dlani in to je dobro. Vendar pa bi morali biti sposobni zaznati določeno količino upora in mišičnega tonusa v kuščarju, ko ga poskušate vzeti v roko. Oči naj bodo široko odprte, enake velikosti in ne smejo imeti znakov okužbe (sluznica, skorje itd.). Podobno je treba pregledati usta in nares. Dobro nahranjeni bradate agame naj bi imeli zaokrožen videz. Morale bi biti rahlo močnejše postave, brez vidnih kolčnih in hrbtnih kosti.

Bivališče in hrana

Pred izborom mladička je pa seveda potrebno ustrezno poskrbeti za njegovo bivališče. Temperature v terariju je potrebno natančno spremljati. Mladiči se v majhnih prostorh prehitro pregrejejo in dehidrirajo. Prepričajte se, da imajo vaše živali vedno dostop do toplega prostora, pa tudi do hladnejših prostorov znotraj terarija zaradi lažje termoregulacije. Celotna razsvetljava je potrebna za dolgotrajno in zdravo skrbništvo bradate agame. Bradate agame niso izjema in jim je treba zagotoviti 10 do 12 ur svetlobe s celotnim spektrom (UVA/UVB). Potrebovali boste žarnico, izdelano posebej za ta namen, tradicionalno pa so za to namenjene fluorescenčne žarnice (oblika cevi).

Kljub temu, da izvirajo iz suhih predelov Avstralije so bradate agame sposobne dehidrirati. Mladički z majhno maso bodo v vročem, suhem okolju hitro izgubili vlago. Poleg plitvinske posode jih je treba vsak dan rahlo poškropiti z vodo sobne temperature. Bradate agame so hitro rastoča bitja z enako hitro presnovo. Da bi zagotovili pravilno rast in zmanjšali tveganje za stiskanje oziroma ožanje repa in telesa jih je potrebno redno hraniti. Živa hrana ne sme biti daljša od razdalje med očmi kuščarjev. Hranjenje prevelikega plena je pogosta težava in lahko privede do resnih zdravstvenih težav. Kadar ste v dvomih, namesto manjšega števila večjih vedno ponudite večjo količino manjših insektov. Poleg tega ne hranite mladičkov z mokarji. Manjše živali imajo včasih, čeprav ne vedno, težave s prebavo žilave, hitimne lupine.

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Agame – do 4. mesece starosti”
0
X