DS Reptiles

Drago Easy UVB/UVA grelna žarnica

24,80 29,80  z DDV

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Drago Easy UVB/UVA grelna žarnica

Drago Easy UVB/UVA grelna žarnica je odličen izdelek za zagotavljanje toplote in potrebnih žarkov za dobro počutje plazilcev. Žarnica ne potrebuje predstikalne naprave – namestimo jo lahko v klasičen E27 navoj.

Zakaj potrebujemo UVB/UVA žarnico?

Poleg življenjsko pomembnih UVB žarkov, ki so pomembni za zdravo sintezo Vitamina D3, zagotavlja tudi vitalizirajočo toploto in tako spodbuja apetit, aktivnost in reproduktivno vedenje. Zahvaljujoč visokemu deležu UV žarkov je žarnica tudi primerna za puščavske vrste živali. Tudi bolne živali, predvsem tiste, ki trpijo za rahitisom ali metaboličnim obolenjem kosti lahko delno pozdravimo s pomočjo te žarnice.

S katerimi lastnostmi se lahko pohvali sijalka?

Je dobra alternativa znanim UVB/UVA žarnicam in ima dovolj moči tudi pri terarijski višini 160 – 180 cm. Zaradi svoje kompaktne velikosti je mešana svetilka idealna tudi za uporabo v manjših terarijih. Predstikalna naprava ni potrebna – preprosto namestite žarnico v klasično E27 okovje in žarnica je pripravljena na uporabo!

Lastnosti Drago Easy UVB/UVA grelnih žarnic:

  • oddaja pomembne UVB/UVA žarke za zdravo rast in razvoj živali
  • enakomerno oddajajo svetlobo, toploto in UVA/UVB žarke
  • predstikalna naprava ni potrebna!
  • 4 različne moči: od 80 – 275 Watt
  • spodbuja vitalnost, apetit in paritveno obnašanje
  • primerne tudi za bolne živali
  • primerna za uporabo pri tropskih in puščavskih živalih

Telo svetilk teh visokokakovostnih UV žarnic je sestavljeno iz posebnega trdega stekla, zaradi česar so še posebej robustne. INFO: Menjava je potrebna približno po enem letu (optimalno med 8-12 mesecev) z dnevno gorilnostjo približno 8 h, saj se oddajanje UVB žarkov sčasoma zmanjša.

Teža Ni na voljo

Navodila za uporabo:

Dragon Drago-Lux Easy UV daje vašim plazilcem življenjsko pomembne UVB žarke, ki so pomembni za zdravo sintezo vitamina D3 ter ohranja zdravo kožo in kosti. UVA in infrardeče sevanje te visokokakovostne svetlobe dodatno stimulira apetit, aktivnost in reproduktivno obnašanje vašega plazilca. Svetloba te žarnice vam omogoča izboljšan indeks barvnega upodabljanja z visoko barvno temperaturo, tako da vaš hišni ljubljenček dobi ustrezne, pravilne in zdrave barve.

Balast je integriran, svetilko morate le priviti v okovje. Zunanji balast ni potreben. Med namestitvijo se prepričajte, da svetloba ni filtrirana (npr. S steklom itd.), in namestite senčnik pod žarnico. Dragon DRAGO-LUX Easy UV stimulira celoten spekter naravne sončne svetlobe. Močna generacija UVA in UVB, vendar brez škodljivih UVC žarkov. Optimalni kot svetlobe je 45 °  – za maksimalen izkoristek sevanja.

 

Navodila za uporabo: za zaščito vaših živali in rastlin pred opeklinami je treba vzdrževati minimalno razdaljo 40 cm, seveda je pa to odvisno od živalskih in rastlinskih vrst. Trajanje dnevne osvetlitve je odvisno od vrste in velikosti terarija. Za živali iz tropskih gozdov približno 3-5 ur; za živali iz stepske in travnate pokrajine približno 6-8 ur. Prepričajte se, da je v vašem terariju območje sence, da se lahko žival umakne, če se pregreje. Ker je stransko sevanje škodljivo za oči, je treba živali obsevati čim bolj vertikalno. Položaj žarnice: navpično, podnožje navzgor + 30 °.

 

Opozorilo!

Zaradi postopnega zmanjševanja UV-žarkov je priporočljivo vsako leto zamenjati žarnico, da zagotovite optimalne pogoje za vašo žival. Žarnica potrebuje približno 5 minut, da doseže polno intenzivnost sevanja in se po ohladitvi in izklopu po približno 15 minutah ponovno zažene. Ne zadržujte se dolgo časa v neposredni bližini prižgane žarnice. Zaščitite žarnico pred vodo in vlago na sploh. Temperaturni šok, ki ga lahko povzroči stik s hladnejšimi predmeti lahko uniči žarnico. Uporabljajte samo standardno porcelansko / keramično osnovo E27, ker plastično okovje predstavlja nevarnost požara! Žarnice se ne smejo uporabljati za rjavenje kože.

Žarnica vsebuje živo srebro. Žarnico obravnavajte skladu z regionalno zakonodajo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Drago Easy UVB/UVA grelna žarnica”
0
X