fbpx

DS Reptiles

Dragon Sphagnum mah

5,90 11,80  z DDV

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Dragon Sphagnum mah

Dragon sphagnum mah je popoln in popolnoma naraven vlažilni substrat. Sphagnum (šotni mah) lahko shrani več kot 30-krat večjo suho maso vode v svojih velikih shranjevalnih celicah (hialinskih celicah)! Celice rastline se obnašajo kot otekla telesa. Ima tudi antibakterijske in antibiotične lastnosti! Dvoživke ga obožujejo in je nepogrešljiv del vsakega tropskega terarija. Uporabimo ga lahko tudi kot substrat, v katerega živali odlagajo jajca, ali pa tudi pri prezimovanju. Poleg tega je odlična blazini podobna transportna podlaga!

Podlaga za plazilce Sphagnum Moss je kot nalašč za spodbujanje naravnega vedenja vaših plazilcev, zlasti dejavnosti, kot so levitev, zakopavanje in gnezdenje. Odličen je za plazilce, ki prihajajo iz deževnega gozda ali tiste, ki uživajo ob visoki vlažnosti, zadržuje vlago in zato poveča vlažnost v vivariju ali terariju, kar omogoča vašemu plazilcu, odlično počutje!

Uporaba

Navlažite mah v posodi z vodo, odvečno vodo  iztisnite, vendar ne do suhega. Poljubno razporedite po terariju in občasno pošpricajte z vodo, da mah ostane vlažen (saj se sčasoma posuši). Nameščen okrog posodice z vodo odlično služi kot lovilec kapljic. Mah pa lahko uporabimo tudi pri okrasnih rožah, ki potrebujejo višjo vlago (predvsem določene orhideje). Sphagnum Moss je popolnoma naraven in ne-nevaren izdelek.

Kombiniramo lahko tudi z Dragon gozdni mah – sušen.

Teža 150 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dragon Sphagnum mah”
0
X