DS Reptiles

Dragon SunSpot grelne žarnice

4,99 9,95  z DDV

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

DRAGON SUNSPOT grelne žarnice

Dragon SunSpot grelne žarnice ustvarjajo prijetno temperaturo v terariju in toplo svetlobo – ustvarjajo vročo točko, kjer se živali lahko dobro ogrejejo. Stimulirajo aktivnost živali. Intenzivno sevanje UVA žarkov spodbuja toplotno regulacijo, naravno obnašanje, povečuje aktivnost in dobro počutje plazilcev. Zaradi posebne oblike ustvarijo vročo točko – ozek snop svetlobe segreva temperaturo samo na točno določenem območju.

  • za sončenje in uravnavanje temperature
  • za standardno E27 okovje
  • Predvidena svetilnost oziroma delovanje – do 3000 ur!

Dragon SunSpot žarnice so primerne tako za puščavske, kot za tropske terarije – vendar pozor! Pri tropskih terarijih je potrebno preprečiti stik žarnice z vodo, saj v nasprotnem primeru počijo.

Za heliotermične plazilce mora biti na voljo vedno svetel in topel prostor za termoregulacijo. Vse drugo ni primerno! Posamezni sevalni grelniki se razlikujejo tudi po kakovosti sevalne toplote. Sestava spektra in s tem biološki učinki toplotnega sevanja se razlikujejo.

Ste se kdaj spraševali, zakaj se kuščarji med sončenjem sploščijo, da povečajo svojo površino, ali zakaj želve uživajo na soncu z raztegnjenim vratom in nogami ali zakaj imajo določeni plazilci navadno tanjšo, prosojno kožo, ki omogoča globlje prodiranje razpršene in reflektorkse svetlobe? Zato, ker sončna svetloba neposredno vpliva na izpostavljeno kožo plazilcev.

Žarnice so proizvedene v Evropi.

Teža Ni na voljo

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dragon SunSpot grelne žarnice”
0
X