DS Reptiles

Hišni črički – polodrasli

19,00  z DDV

V pakiranju je cca 1000 kos polodraslih čričkov v velikosti cca 8 – 9 mm.

Na voljo po naročilu

Šifra: 100-3600 Kategorija:

Hišni črički – polodrasli

Hišni črički – polodrasli; so primerna hrana za večje plazilce, pajke in  ostale eksotične živali, kakor tudi akvarijske ribe. Imajo visoko hranljivo vrednost ter nizko stopnjo maščob.

Za imenom hišni čriček se pojavlja žuželka iz prave družine čričkov. Njihovo latinsko ime Acheta domesticus označuje vedenje in način življenja. Acheta se prevaja kot pevka, medtem ko se dodatek domesticus nanaša na pogosto pojavljanje v domačih okoljih. Zato se črički imenujejo hišni črički.

V teraristiki žuželke služijo kot odlična hrana za plazilce. Odrasli črički so veliki od ca. 16 do 20 milimetrov. Za razliko od domačih, zeleno obarvanih kobilic ima telo slamnato rumeno osnovno barvo. Ščitnik za glavo in vrat je vzorčen od temno rjave do črne barve.

Za plazilce je živa hrana nenadomestljiva – hišni črički so med najpogostejšimi in najbolj zaželjenimi pleni med žuželkami. Pri plazilcih so zelo priljubljeni zaradi svojega mehkega oklepa.

Imajo svoje prednosti in slabosti napram drugim vrstam murnov iz naše ponudbe, in sicer;

Prednosti:
– so mehki in zato zelo priljubljeni kot hrana
– vitaminski in mineralni prahi se zelo dobro “prilepijo” na njih
– v primernih pogojih ostanejo dolgo časa živi
– odlična hranilna vrednost

Slabosti:
– srednje glasno oglašanje
– nočno aktivni in relativno sramežljivi – čez dan se hitro skrijejo v terariju

Za čisto majhne mladičke ali pa majhne akvarijske ribe, priporočamo Hišni črički – mikro ter Hišni črički – majhni.

Vzgojeno v Nemčiji – Bugs International.

Teža 400 g

Namestitev in oskrba

Namestitev in oskrba

Črički so za prodajo nameščeni v majhnih prozornih plastičnih posodah, ki so predvidene samo za transport in ne kot dolgoročno bivališče. Takoj ko prejmete čričke oziroma živo hrano jih je potrebno namestiti v ustrezno posodo. Zelo pomemben faktor je dobro zračenje – cirkulacija zraka. Pravtako je potrebno paziti na ustrezno število nameščenih čričkov v posodo, saj če jih je preveč, se zmanjša vitalnost in skrajša življenjska doba, kar vodi do hitrejšega pogina. Na splošno so črički vsejedi in v naravi pojedo vse, kar lahko najdejo: rastlinsko hrano, iztrebke ali druge živali – mimogrede tudi druge čričke, saj so pravi kanibali. Kot smo že omenili, se črički običajno prodajajo v plastičnih dozicah, v katerih je običajno tudi hrana, vendar, če živali jedo le to, postane njihova prehranska vsebnost prenizka.

Veliko boljše je uravnoteženo prehranjevanje s sadjem in zelenjavo. Navsezadnje je hrana za živali le tako dobra kot hrana, s katero se prehranjujejo – in kar koristi vašim plazilcem. Če jih pravilno nahranite, predstavljajo izredno kakovosten in zdrav vir hrane. Za majhne žuželke je idealna uravnotežena hrana mešanica suhe in mokre hrane, zadostuje, da jim ponudite vsaka dva do tri dni sadje ali zelenjavo (seveda neškropljeno). Pomembno je, da po 2 urah odstranite vse ostanke, da nič ne začne plesneti. Mimogrede, dodajanje vode lahko popolnoma opustite, če hranite z sadjem in zelenjavo, ki vsebujejo ogromno vode.

Analitska sestava

Hranilne vrednosti:

Sestava:                                                      Vrednost:

  • surove beljakovine;                       21,32 %
  • surove maščobe;                            6,01 %
  • surov pepel;                                    2,17 %
  • vlaknine;                                         3,20 %
  • vlaga;                                                69,07 %

Primerno za

Hišni črički polodrasle velikosti so primerni za;

  • bradate agame med 6. in 8. mesecem starosti
  • vse žužkojede plazilce, katerih razmak med očmi ni manjši od ca. 2 – 3 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Hišni črički – polodrasli”
0
X