DS Reptiles

Kanadski deževniki

3,40  z DDV

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Kanadski deževniki

Kanadski deževniki (Lumbricus terestris) so lahko prebavljivi črvi, vsebujejo veliko proteinov in ostalih pomembnih hranljivih snovi, vendar vsebujejo zelo malo maščob. Primerni so za prehrano različnim dvoživkam, kačam, skinkom, kuščarjem in pa tudi želvam. Uporabni so tudi za vabo za ribolov.

Splošno

So ena izmed 3.000 vrst deževnikov, ki jih poznamo. Spadajo med najdaljše vrste deževnikov v Evropi. V dolžino merijo med 9 – 30 cm, obseg meri med 7-10 mm. Tudi ta vrsta deževnikov živi pod zemljo, našli so jih tudi v globini 3 m. V glavnem se prehranjuje z rastlinskimi deli, ki še niso močno nagniti. Nekje po 1 letu spolno dozorijo in pričnejo s parjenjem. Za razmnoževanje izležejo kokone, iz katerih se po 6-12 mesecih razvijejo mladiči. Ker vse skupaj predstavlja precej dolg reprodukcijski cikel, se gojenje ne splača povsem. Za zadostovanje potreb po ribolovu in za prehrano živali, se jih uvaža iz Kanade. V maloprodaji se zato ponujajo pod imenom “kanadski deževniki” oziroma “Canadian Nightcrawlers). Za ohranjanje visoke kvalitete se uvoz vrši z letalskim prevozom. Kajti samo sveži in visokokakovostni deževniki so primerni za prehrano živali. Dobavljamo vedno sveže deževnike, ki so skladiščeni na optimalnih temperaturah, tako da bodo še tudi pri vas dolgo živeli.

Za razliko od Dendrobena črvi, ki imajo celotno telo rdeče obarvano, imajo kanadski samo sprednji del telesa obarvan rdečo. Zadek je bledo-rdeče barve. Kot hrana za plazilce in ptice so odlični – so lahko prebavljivi, in poleg dragocenih beljakovin vsebuje še druge pomembne hranilne vrednosti. Vsebujejo nizke vsebnosti maščob. Odrasle velikosti črvov so precej ogromen obrok in so zato primerni za večje živali. Veliko vrst dvoživk, različne kače, skinki in želve obožujejo ta zdrav prigrizek. Tudi rejci perutnine jih ponujajo svojim živalim.

Tudi veliko ribičev uporablja odraslo velikost črvov za ribolovno vabo – opisujejo zelo dober uspeh pri lovu na some.

Dobavitelj – Bugs International.

 

 

 

 

Teža Ni na voljo

Namestitev in oskrba

Pri 2 °C so skoraj popolnoma neaktivni in zaradi tega bodo pri vas dolgo živeli. Ampak tudi pri nizkih temperaturah še jedo zemljo oziroma predeljujejo, tako da jo je potrebno nadomestiti, ko jo predelajo v humus. Premestimo jih v večjo posodo z ustreznim pokrovom – zagotovljeno mora biti dobro zračenje in pa sveža zemlja.

Analitska sestava

Hranilne vrednosti:

Sestava:                                                      Vrednost:

  • surove beljakovine;                       12,00 %
  • surove maščobe;                            1,50 %
  • surov pepel;                                    1,50 %
  • vlaknine;                                         2,00 %
  • vlaga;                                                61,60 %

Primerno za

Kanadski deževniki so primerni za:

  • različne večje dvoživke
  • axolotle
  • kuščarje, ki pretežno živijo v vodi
  • skinke
  • vodne želve

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kanadski deževniki”
0
X