DS Reptiles

Ščetinorepke

5,10  z DDV

Availability: Na voljo po naročilu

Šifra: 100-6300 Kategorija:

Ščetinorepke

Ščetinorepke (Thermobia domestica)  so pra-žuželke, ki zrastejo med 10 – 12 mm. Ker za razmnoževanje potrebujejo čez 30 stopinj, ni bojazni, da bi se v primeru pobega zaredile v stanovanju. So primerna hrana za različne bogomolke, podrevnice in ostale manjše žabe, ribe, pajke in mladiče plazilcev.

Habitat ščetinorepk je bližnji vzhod, vzhodna sosednja Srednja Azija in Egipt. Populacije na prostem se pojavljajo v suhih, toplih habitatih po vsem svetu, saj so jih ljudje naselili po vsem svetu. Ščetinorepke se izogibajo svetlobi in so običajno nočno aktivne. Čez dan se živali skrivajo v razpokah ali drugih temnih prostorih. So družabni in tvorijo gosto populacijo, iščejo se s pomočjo feromonov, ki jih oddajajo. Med nočnim hranjenjem živali niso izbirčne, prehranjujejo se z različno organsko hrano – so vsejedi.

Če terarijskim živalim ponudimo več ščetinorepk, kot pa jih lahko pojedo, takoj splezajo na dekoracijo in direktno proti vrhu terarija. Tam ostanejo čisto mirne in zaradi tega jih živali več ne zaznavajo kot hrano. Za preventivo jih nasipamo v stekleno/keramično posodo z zelo gladkimi stenami, tako da je ščetinorepkam onemogočeno plezanje po stenah.

Zraven ščetinorepk lahko živalim ponudimo tudi mikro čričke, majhne stepske in sredozemske murne, ter ostalo živo hrano podobne velikosti.

Dobavitelj – Bugs International.

 

Primerno za

Ščetinorepke so primerne za večje vrste podrevnic (Dendrobates, Amereega, Phyllobates), kakor tudi za mladičke kuščarjev.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ščetinorepke”
0
X