fbpx

DS Reptiles

Velike ličinke

2,20  z DDV

V pakiranju je ca. 125 ml (NETO) velikih ličink v velikosti med 1 – 1,5 cm.

Na voljo po naročilu

Šifra: 100-5900 Kategorija:

Velike ličinke

Velike ličinke (Sarcophaga carnaria) se v osnovi uporabljajo predvsem za ribolov, so pa v zadnjih letih postale zelo popularne tudi v prehrani plazilcev in ptic. V prehrani se uporabljajo tako ličinke, kakor tudi kasneje izležene muhe. So zelo optimalna prehrana za različne žabice (tudi podrevnice), pajke in okrasne hrošče.

Ličinke imajo visok delež beljakovin, vendar hkrati tudi visok delež maščob, zatorej niso primerna hrana za vse živali. Kdor želi žabicam (podrevnicam), pajkom in ostalim nevretenčarjem hraniti hrano bogato s hranilnimi snovmi, pa so le te dobra alternativa. Kot občasen prigrizek jih lahko ponudimo tudi različnim gekonom ali pa kameleonom.

Kot že omenjeno, so zelo popularne pri ribolovu – saj imajo malce debelejšo kožo in zato ostanejo dlje časa uporabne – ni jih potrebno menjati za vsak met. Tudi te ličinke lahko pri višjih temperaturah pustimo, da se razvijejo v muhe, ter nato muhe ponudimo svojim ljubljenčkom za hrano. Vendar pozor! Če pri višjih temperaturah ličinkam ne ponudimo dodatne hrane, postanejo kanibalistične in se med sabo pojedo. Odrasle muhe so velike od 8 do 19 mm in so svetlo sive barve.

Hranjenje velikih ličink priporočamo v kombinaciji s hišnimi črički in puščavskimi kobilicami, sredozemskimi murni in ostalo živo hrano.

Dobavitelj – Bugs International.

Teža 50 g

Namestitev in oskrba

Hranite jih na hladnem – npr. v predalu za zelenjavo v hladilniku – počasi se umirijo in so dalj časa uporabne kot živa hrana. V takšnih pogojih se lahko ličinke ohranjajo več tednov, ne da bi izgubile hranilne vrednosti. Ličinke muh je najbolje hraniti v originalni embalaži – tako ste varni pred izbruhi. Če želite ličinke muhe hraniti v drugačni posodi, poskrbite, da ličinke muh ne najdejo morebitnih lukenj oziroma vrzeli in bi jim s tem omogočili pobeg. Ličinke muh v hladilniku oziroma po kuhinji resnično niso zabavne.

Analitska sestava

Hranilne vrednosti:

Sestava:                                                      Vrednost:

  • surove beljakovine;                       15,40 %
  • surove maščobe;                            11,30 %
  • surov pepel;                                    2,10 %
  • vlaknine;                                         1,60 %
  • vlaga;                                                69,60 %

Primerno za

Velike ličinke so primerne za:

  • večje žabe, urhe, krastače
  • za posladek gekonom (leopardji)
  • za posladek različnim vrstam kuščarjev

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Velike ličinke”
0
X