DS Reptiles

ZooMed ReptiSun 10.0 UVB T5HO

29,81 40,02  z DDV

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

ZooMed ReptiSun 10.0 UVB T5HO

ZooMed ReptiSun 10.0 UVB T5HO žarnice zagotavljajo pomembne UVB in UVA žarke. So odlična izbira za vse višje in večje terarije, saj omogočajo doseg UVB žarkov na večje razdalje.

Pomaga pri preprečevanju ali odpravi presnovne bolezni kosti, ki se običajno opazi pri plazilcih v ujetništvu. Uporabljajo in priporočajo živalski vrti, veterinarji in vrhunski strokovnjaki za plazilce.
Visoka kakovost Izdelana v Nemčiji.

delitev elektromagnetnega spektruma
Delitev elektromagnetnega spektruma
Zaradi česa jih uporabljamo?

UVB: Plazilci potrebujejo UVB za proizvodnjo vitamina D3 in presnovo kalcija. Brez UVB lahko plazilci razvijejo metabolično bolezen kosti v 6 mesecih ali manj. Ta sijalka bo v kombinaciji z ustrezno temperaturo vašim plazilcem omogočila, da bodo iz svoje prehrane proizvajali vitamin D3 in predelali kalcij.

UVA: Plazilci in dvoživke lahko vidijo stvari, ki jih ljudje ne zmorejo. UVA je del barv mavrice, ki jih lahko vidijo samo plazilci. UVA pomaga povečati raven aktivnosti, apetit in reproduktivno vedenje. Brez UVA so barvno slepe!

Razdalja: žarnica oddaja koristne UVB do 90 cm v globino od površine žarnice. Med svetilko in plazilcem ne sme biti stekla ali plastike. Fine mrežice blokirajo do 50% svetlobe in UVB. To je treba upoštevati pri določanju razdalje svetilke. T5 HO ReptiSun 10.0 je zasnovan za večino puščavskih plazilcev, nameščenih v terarijih, visokih od 45 do 90 cm. Svetilko imejte vedno oddaljeno najmanj 15 cm od vaše živali.

Kdaj zamenjati žarnico: UVB žarke oddaja približno v obdobju 12 mesecev – če jih uporabljate 10 do 12 ur na dan.

 

 

Na spletni strani zoomed.com si nastavite opomnik, kdaj se namestili novo žarnico –> par dni pred potekom 12 mesecev boste prejeli obvestilo, da je potrebno zamenjati žarnico.

Teža Ni na voljo

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “ZooMed ReptiSun 10.0 UVB T5HO”
0
X