fbpx

DS Reptiles

Murni in kobilice

Murni in kobilice so odlična osnovna hrana vsake žužkojede živali.

Gryllidae (znanstveno ime) oziroma murni so družina žuželk, ki so taksonomsko uvrščene med kobilice. V splošnem so nočno aktivne živali, ki so poznane po svojem oglašanju. Za namene prehranjevanja terarističnih in drugih živali so najpogosteje gojene vrste hišni čriček (Acheta domesticus), stepski murni (Gryllus assimilis) ter sredozemski murni (Gryllus bimaculatus).
Puščavske kobilice (Schistocerca gregaria) zaradi svojih hranljivih vrednosti spadajo v sam vrh žive hrane. Ker zrastejo tudi do 9 cm, so primerne za velike kuščarje in pajkovce. Manjše velikosti kobilic pa lahko ponudimo tudi manjšim plazilcem. Puščavske kobilice teknejo skoraj vsem živalim, ki se pretežno prehranjujejo z insekti. Pri veliko plazilcih, kot npr. bradatih agamah ali pa vodnih agamah so kobilice visoko na jedilniku. Ampak tudi kameleoni, varani in gekoni jih z veseljem pojedo.

Murni in kobilice – primerne za žužkojede plazilce in ostale živali, na voljo v različnih velikostih, tako da lahko hranimo tudi mladiče plazilcev.

0
X