DS Reptiles

Argentinski ščurki

2,80 23,00  z DDV

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Argentinski ščurki

Argentinski ščurki (Blaptica Dubia) so na splošno zdrava hrana, ki so primerni za hranjenje večjih plazilcev. Argentinski ščurki so bogati s proteini, vsebujejo visok delež kalcija in veliko ostalih koristnih hranil, ki pripomorejo k dobremu razvoju in rasti plazilcev. Vsebnost maščob teh velikih ščurkov (lahko zrastejo do 6 cm) je zelo nizka. Ena izmed dobrih lastnosti argentinskih ščurkih je tudi ta, da se v primeru pobega ne zaredijo in razmnožujejo v stanovanju, saj v naravi živijo v toplih in vlažnih področjih Argentine, Paragvaja in Urugvaja.

Imajo dve veliki prednosti kot živa hrana; so zelo slabi plezalci, ne letijo, ne skačejo in niso jajcerodni. Podmladek se namreč razvija v jajčnem ovoju znotraj samice. Tudi v primeru pobega se zaradi pogojev, ki jih imamo v naših stanovanjih, ne morejo razmožiti in dolgo preživeti.

Odrasle agame in varani obožujejo argentinske ščurke – so kot hrana zelo zdravi in dobrodošla sprememba na jedilniku vseh žužkojedih živali.

Naše argentinske ščurke prejmete sveže in vitalne v ustrezno spakirani embalaži. Hranijo se ustrezno in so na voljo v 5 različnih velikostih:

  • mini
  • majhni
  • srednji
  • polodrasli
  • odrasli

Argentinske ščurke lahko kombiniramo z različno živo hrano, saj le tako lahko svojim ljubljenčkom zagotovimo raznoliko in zdravo prehrano.

Dobavitelj – Bugs International.

Teža Ni na voljo

Namestitev in oskrba

V ujetništvu jih namestimo v večjo plastično posodo s pokrovom in uredimo dobro zračenje. Za skrivališče jim ponudimo jajčne kartone, hranimo jih lahko z jabolki, solato, korenčkom, bananami. Ponudimo jim lahko tudi zelenjavne pelete. Vsekakor moramo paziti, da je sadje in zelenjava dobro oprana in pridelana na biološki način, saj z vnosom pesticidov lahko ubijemo ščurke, kakor tudi živali, katere hranimo s ščurki. V prehrano jim lahko dodamo tudi pšenične otrobe, ovsene kosmiče in ribjo hrano (lističe).

Analitska sestava

Hranilne vrednosti:

Sestava:                                                      Vrednost:

  • surove beljakovine;                       35,60 %
  • surove maščobe;                            6,75 %
  • surov pepel;                                    2,01 %
  • vlaknine;                                         3,25 %
  • vlaga;                                               61,18 %

Primerno za

Argentinski ščurki so primerni za vse žužkojede živali. Izbrati je potrebno samo ustrezno velikost ščurka za svojo žival – raje manjše kot prevelike.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Argentinski ščurki”
0
X