DS Reptiles

Beli izopodni raki

4,50  z DDV

V pakiranju je ca. 40 kom izopodov.

Šifra: 100-6100 Kategorija:

Beli izopodni raki

Beli izopodni raki (Trichorhina tomentosa) so primerni za prehrano majhnih žabic (podrevnic), hkrati pa so tudi odlični pomočniki v terariju— začetno kulturo naselimo v terarijsko podlago, kjer se potem razmnožijo in vzdržujejo čistočo v terariju (v primernih pogojih) — saj preprečujejo nastanek plesni.

V bistvu ne spadajo med žuželke, ampak med rake enonožce – je precej nenavadno, ampak evolucija gre svojo čudno pot. Načeloma so vodni prebivalci, vendar majhna skupinica kopenskih izopodov oziroma prašičkov je našla svojo plot. Izopodni raki dihajo s škrgami in lahko preživijo samo v vlažnih prostorih – saj za dihanje morajo biti škržni poklopci vlažni. Zatorej so beli izopodi primerni predvsem za tropske terarije – izvirajo iz tropskih regij in zato nimajo možnosti preživeti izven terarija. Mraz in nizka zračna vlaga jih ubije. Vrsta Trichorhina tomentosa so prašički oziroma izopodi, ki so zelo majhni in zaradi njihovega mehkega oklepa jih majhni terarijski prebivalci lažje pojedo.

Primarno pa jih v terariju uporabljamo zaradi njihovega načina prehranjevanja. Visoko na njihovem jedilniku je namreč iztrebek od živali in pa drugi organski odpadki (odmrle rastline). Prav v tropskih terarijih je plesen zelo pogost pojav, vendar če izopodi prej počistijo odpadke, plesen sploh nima pogojev za nastanek. V toplih in vlažnih pogojih se precej dobro razmnožujejo, tako da bo v terariju kaj kmalu prava  čistilna vojska. Če je terarij na novo vzpostavljen in v njem še ni nobenih organskih nečistoč, priporočamo hranjenje izopodov. Hranimo jih lahko z manjšo količino ribje hrane (lističi), primerni so tudi pšenični otrobi.

Če jih uporabljamo za prehrano podrevnic, manjših akvarijskih rib, jih lahko kombiniramo z vinskimi mušicami.

 

Dobavitelj – Bugs International.

Teža 300 g

Primerno za

Bele izopodne rake primarno uporabljamo kot čistilna ekipa v tropskih terarijih, saj odstranjujejo plesen in ostale organske odpadke v samem substratu oziroma podlagi. Z veseljem jih pa pojedo tudi žabe podrevnice (predvsem mladički), in pa mladički majhnih vrst gekonov – ponudimo pa jih lahko tudi manjšim akvarijskim ribam.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Beli izopodni raki”
0
X