DS Reptiles

Dendrobena črvi

3,40  z DDV

V pakiranju je ca. 15 odraslih črvov v velikosti 15 – 17 cm.

Šifra: 100-5000 Kategorija:

Dendrobena črvi

Dendrobena črvi so prava poslastica za žabe, krastače in ostale večje dvoživke, kakor tudi za axolotle in druge močerade ter kuščarje. Se precej premikajo, zato jih živali tudi prej opazijo. Primerne so tudi za prehrano rib in ptic.

Kaj sploh vemo o deževnikih? Veliko vas bo presenečenih – obstaja namreč več kot 3.000 vrst. K domačim vrstam spada tudi vrsta Dendrobena veneta – oziroma dendrobene. Zaradi svoje rdeče barve jih zelo hitro opazimo – se pa močno razlikujejo od ostalih črvov, saj so v primerjavi s kanadskimi črvi precej krajši. Kot vsi deževniki, je tudi ta vrsta posebna; imajo 6 ledvic, 5 src, nimajo pa pljuč. Dihajo skozi kožo in nikoli ne spijo. Ne marajo svetlobe, zato živijo pod zemljo. Črvi otrpnejo, če temperature preveč padejo, in v tem stadiju lahko preživijo več mesecev.

Veliko terarističnih živali jih obožuje. Želve, močeradi, celo nekatere kače, skinki in pupki jih obožujejo. Črve velikokrat uporabijo tudi kot primarno hrano pri vzgoji mladičev – tudi rejci okrasnih ptic jih občasno ponudijo svojim pticam. Tudi kot ribiška vaba so odlični – pod vodo preživijo precej dolgo in s svojim premikanjem privabljajo ribe. Črvi zrastejo do maksimalno 10 cm, vzgojeni in hranjeni so vrsti primerno – brez uporabe kemijskih dodatkov.

Dobavitelj – Bugs International.

 

Teža 50 g

Analitska sestava

Hranilne vrednosti:

Sestava:                                                      Vrednost:

  • surove beljakovine;                       11,00 %
  • surove maščobe;                            1,5 %
  • surov pepel;                                    1,5 %
  • vlaknine;                                         1,00 %
  • vlaga;                                                85,00 %

Namestitev in oskrba

Črve lahko v optimalnih pogojih dolgo obdržimo pri življenju. Vendar pozor – potrebno je paziti pri posodi in predvsem pokrovu, saj hitro pobegnejo. Posoda se mora dobro zapreti, urediti je potrebno dobro zračenje. Namestite jih v temnem prostoru. Pri temperaturah nad 15°C so zelo aktivni in se zelo hitro razmnožujejo. Najboljša temperatura je med 6 – 8°C; saj je prehladno za premikanje.

Primerno za

Dendrobena črvi so primerni za:

  • različne žabe
  • axolotle
  • dvoživke
  • skinke

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dendrobena črvi”
0
X