DS Reptiles

Mokarji

2,50 21,00  z DDV

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Mokarji

Mokarji (Tenebrio molitor) so odlična dopolnilna hrana in posladek za živali, ki težje lovijo ali pa za živali, ki okrevajo oziroma se prebujajo iz zimskega počitka in zato potrebujejo več maščob, kot bi sicer. Primerni so za vse vrste gekonov, kameleonov in pajkovcev. Obožujejo jih pa tudi večje sladkovodne ribe.

Mokarje veliko ljudi poimenuje tudi črve, vendar pa to niso – v bistvu so ličinke hrošča mokarja, ki so v teraristike zelo priljubljene. Hranjenje z mokarji priporočamo predvsem takrat, kadar je potrebna še “dodatna energija”. To je običajno po izleganju jajc, po prezimovanju ali pa pri dolgotrajnejšem zavračanju hrane. Vsebujejo veliko maščob in so zato primerni za obnovitev maščobnih zalog v telesu. Tudi zdrave živali lahko hranimo z mokarji, vendar samo občasno oziroma kot prigrizek. Pazite pri količini le-teh in imejte v mislih, da so visokokalorični in zaradi tega definitivno niso primerni za osnovno hrano.

Obožujejo jih predvsem kuščarji,vendar dvoživkam, mladičem ptic in tudi nekaterim vrstam rib precej teknejo. Prednost mokarjev je ta, saj jih lahko kupimo v večjih količinah in dolgo časa obdržimo v stadiju ličink – seveda pri ustrezni oskrbi.

Hranjenje mokarjev priporočamo v kombinaciji s hišnimi črički in puščavskimi kobilicami, in ostalo živo hrano. Ponudimo jih le toliko, kot jih žival lahko poje, saj se v nasprotnem primeru skrijejo v podlago, pregrizejo v stiroporna ozadja ipd. Najboljše je direktno hranjenje s pinceto – saj tako ohranite interakcijo z vašim ljubljenčkom.

Vzgojeno v Nemčiji – Bugs International.

Teža Ni na voljo

Namestitev in oskrba

Potrebno jih je prestaviti v posodo z večjo površino, jim dodati hrano (pšenične otrobe, ovsene kosmiče) – pazimo, da se ne začne delati plesen. Za hidracijo jim lahko ponudimo kos jabolka. Če jih skladiščite na temperaturah pod 22° C, zelo upočasnite njihov razvoj v bubo in kasneje hrošča.

Analitska sestava

Hranilne vrednosti:

Sestava:                                                      Vrednost:

  • surove beljakovine;                       11,00 %
  • surove maščobe;                            15 %
  • surov pepel;                                    1,5 %
  • vlaknine;                                         1,00 %
  • vlaga;                                                85,00 %

Primerno za

Mokarji so v manjših količinah primerni za:

  • odraščajoče bradate agame
  • večje kameleone
  • akvarijske ribe (ostriži)
  • nasploh za vse živali, ki jih lahko dobro prežvečijo

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mokarji”
0
X