DS Reptiles

Neleteče muhe

3,20  z DDV

Availability: Na voljo po naročilu

Šifra: 100-6200 Kategorija:

Neleteče muhe

Neleteče muhe (Musca Domestica); pri tej vrsti gre za naključno mutacijo, kjer se krila navadne domače muhe niso razvile pravilno (so ukrivljene) in zato muha ne more leteti. Kot hrana so primerne za dvoživke, manjšim kameleonom in mladim kuščarjem, kakor tudi akvarijskim ribam.

Veliko lastnikov terarijskih živali še neletečih muh ne pozna, saj so relativno pozno prišle na jedilnik živali. Priljubljene so pri vseh žužkojedih plazilcih. Posebno “obsedeni” pa so z njimi dnevni gekoni, kameleoni in ostali kuščarji, kakor tudi žabe. Posebna prednost oziroma razlika pred normalnimi muhami je ta, da imajo drugačno obliko kril. Te muhe so selektivno vzgojene, ki imajo dve bistveni razliki proti klasičnim muham. Kot že povedano, so krila zavihana navzgor, kar jim daje drugačen izgled in nezmožnost letenja, hkrati jim je bila spremenjena pigmentska plast oči.

V nasprotju z normalnimi muhami, neleteče vidijo zelo slabo – zaznavajo samo svetlobo in temo. To daje plazilcem veliko prednost, saj jih lahko lažje ulovijo. Zaradi nenavadne oblike kril se odvadijo letenja in zaradi tega je hranjenje z muhami zelo enostavno. Vendar zaradi tega, ker so še vedno hitre kot normalne muhe, še vseeno vzpodbujajo plenilski nagon. Tudi hranilne vrednosti so odlične, tako da so zrav, beljakovinsko poln obrok z nizko vsebnostjo maščob.

Muhe prejmete v obliki ličink v hranilnem substratu (volumna 0,5 L). Izležene muhe so velike med 0,5 – 1 cm.

Zraven neletečih muh lahko živalim ponudimo tudi mikro čričke, majhne stepske in sredozemske murne, ter ostalo živo hrano podobne velikosti.

Dobavitelj – Bugs International.

Teža 200 g

Primerno za

Neleteče muhe so primerne za:

  • dnevne gekone (Phelsuma sp.)
  • kameleone
  • akvarijske ribe
  • žabe, urhe
  • druge manjše kuščarje
  • pajkovce in ptičje pajke
  • ostale žužkojede nevretenčarje

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Neleteče muhe”
0
X