fbpx

DS Reptiles

Voščene vešče

2,50  z DDV

Voščene vešče so nameščene v hranilnem substratu (500 ml), v katerem se nahaja ca. 100 ličink v velikosti med 1 – 2,5 cm.

Availability: Na voljo po naročilu

Šifra: 100-5800 Kategorija:

Voščene vešče

Voščene vešče (Galleria mellonella) so izvrstnen in priljubljen priboljšek za kuščarje, ribe in ptice. Prednost voščenih vešč je lahka prebavljivost. En izmed razlogov lahke prebave je nizka vsebnost hitina, ki je drugače sestavni del oklepa pri ostalih insektih, kot so na primer črički in mokarji. Voščene vešče dajejo polno energije in vsebujejo precej beljakovin.

Kot že omenjeno, so ličinke voščenih vešč priljubljena hrana in kot večina ličink, vsebujejo visoke deleže maščob. Zaradi tega hranjenje na dolgi rok ni priporočljivo. Ravno plazilci in dvoživke se okusu ličink voščenih vešč težko uprejo. Zaradi hrane, ki jo zaužijejo ličinke, imajo le-te sladek okus, in zato se jim skoraj nobena žužkojeda žival ne more upreti. Hranjenje ličink na dolgi rok je priporočljivo samo takrat, ko je žival že dlje časa neješča in je izgubila na teži, kakor tudi v času brejosti. Zelo hitro napolnijo izpraznjene energijske zaloge, ki jih je potrebno napolniti tudi po brumaciji oziroma prezimovanju živali.

Seveda jih pa lahko uporabimo tudi kot vabo za ribolov. Manj priljubljene pa so pri čebelarjih, saj so znane kot zelo hud škodljivec v čebeljih panjih.

Hranjenje velikih ličink priporočamo v kombinaciji s hišnimi črički in puščavskimi kobilicami, sredozemskimi murni in ostalo živo hrano.

Dobavitelj – Bugs International.

Teža 400 g

Namestitev in oskrba

Voščene vešče hranimo pri temperaturah med 25°C in 28°C, tako da omogočamo optimalni razvoj in rast ličink. Ne potrebujejo dodatne hrane in vode, saj dobijo vsa potrebna hranila in vlago iz substrata, v katerem se nahajajo. Potrebno je seveda paziti, da je pri višjih temperaturah povečana tudi aktivnost ličink – zna se zgoditi, da pregrizejo plastično embalažo, zato jih je potrebno prestaviti v steklen kozarec s primernim zračenjem – najbolje kovinski pokrovček z majhnimi lunjami.

Analitska sestava

Hranilne vrednosti:

Sestava:                                                      Vrednost:

  • surove beljakovine;                       15,00 %
  • surove maščobe;                            19,00 %
  • surov pepel;                                    1,00 %
  • vlaga;                                                63,00 %

Primerno za

Voščene vešče so primerne za:

  • okrevajoče živali
  • živali, ki so se prebudile iz zimskega spanca (brumacija)
  • leopardje gekone
  • posladek bradatim agamam
  • posladek različnim kameleonom
  • večjim akvarijskim ribam

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Voščene vešče”
0
X