fbpx

DS Reptiles

Fižolji hrošči

5,00  z DDV

V porciji je ca 150 g belih fižolčkov, kateri vsebujejo jajčka hroščev. Shranite jih na sobni temperaturi in hrošči bodo sčasoma pričeli prihajati iz fižola. Popolno iztrošenje kulture traja nekje 3 mesece.

Availability: Na voljo po naročilu

Šifra: 100-6000 Kategorija:

Fižolji hrošči

Fižolji hrošči (Bruchus maculatus) so s svojo 2-4 mm dolžino telesa ene izmed najmanjših žuželk, namenjenih za prehrano dvoživk in plazilcev. Ravno pri mravljejedcih so lahko odrešilna bilka, ki spodbuja živali k prehranjevanju. Se pa zaradi njihovega rahlo trdega oklepa zgodi, da jih nekatere živali ne pojedo.

So koristni in s hranili bogata hrana za podrevnice (strupene žabice) in druge dvoživke, ki rade jedo majhne žuželke iz hrane. Fižolji hrošč je zunaj terarija precej nepriljubljen in ga štejemo med škodljivce  – najljubša hrana ličink je fižol – od tod tudi ime. Samičke hroščev najraje odlagajo jajčeca v bliži fižola, v katerega sčasoma zvrtajo ličinke in se v njih tudi naselijo. Iz tega razloga jih je potrebno premestiti v takšne posode, kjer hrošči ne morejo pobegniti – saj so zelo dobri plezalci. Tudi v terarijih je potrebno paziti, da jih živali vse pojedo.

Za prehrano mnogih vrst dvoživk so hrošči zelo dobra sprememba v prehani živali. Imajo dobro vsebnost hranil in  precej nizko vsebnost maščob. Ob nakupu prejmete fižol, v katerih živijo ličinke. Sčasoma se ličinke preobrazijo v hrošča in pridejo iz fižola na površje.

Pozor!
Ob nakupu prejmete začetno kulturo. Glede na razvojni cikel, lahko traja tedne, preden se izležejo vsi hrošči. Namestite jih v ustrezno posodo, zagotovite jim temperature med 25-32°C. Hrošči potrebujejo od izleganja jajčec do rasti v hrošča traja ca. 3-4 tedne.

 

Če jih uporabljamo za prehrano podrevnic, manjših akvarijskih rib, jih lahko kombiniramo z vinskimi mušicami, Beli izopodni raki.

 

Dobavitelj – Bugs International.

Teža 150 g

Primerno za

Fižolji hrošči so primerni za:

  • majhne akvarijske ribe
  • žabe podrevnice
  • mladičke kameleonov

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Fižolji hrošči”
0
X