DS Reptiles

Velike vinske mušice

3,20 5,10  z DDV

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Velike vinske mušice

Velike vinske mušice (Drosophila hydei) so zelo zanimiva živa hrana predvsem za vrste manjših rib (Killi ribe, Metuljarice, Bette), ki lovijo hrano s površja vode. Primerne so tudi za veliko vrst dvoživk (podrevnice), za različne plazilce, kakor tudi žuželke (mlade bogomolke). Primerne so tudi za prehrano mesojedih rastlin. Velike so ca. med 2,5 – 3 mm.

Vinske mušice v osnovi veljajo za pravo nadlogo v gospodinjstvu. Razumljivo; vsako poletje in zgodnjo jesen so v naših stanovanjih prava nadloga. Pri uporabi vinskih mušic za namene prehrane pa je situacija drugačna. Veliko terarijskih živali zelo cenijo ta prigrizek. So zelo visoko na prehrambeni lestvici, še posebej pri mladičih plazilcev in akvarijskih ribah. Kar je pa najboljše pri teh mušicah? Da ne letijo.

Pri obeh vrstah vinskih mušic gre dejansko za mutacijo. Zaradi nizke telesne teže vam ne moremo podati dejanskega števila mušic, ki so v substratu oziroma začetni kulturi. Vaša naloga je samo, da ko jih prejmete – jih postavite na toplo mesto. Pri temperaturah od 22-26° C so še posebno dolgo vitalne. Kakor hitro temperatura pade, se zmanjša tudi aktivnost mušic. Za prehrano mušic je že poskrbljeno. Mušice najdejo v substratu vse, kar potrebujejo za zdrav razvoj. Nato samo po potrebi stresete ustrezno količino mušic v posodo – zaradi mutacije seveda ne morejo leteti, tako da ni bojazni, da bi se Vam zaredile v stanovanju.

Če jih uporabljamo za prehrano podrevnic, manjših akvarijskih rib, jih lahko kombiniramo z belimi izopodnimi raki, fižoljimi hrošči.

 

Dobavitelj – Bugs International.

Teža Ni na voljo

Analitska sestava

Hranilne vrednosti:

Sestava:                                                      Vrednost:

  • surove beljakovine;                       20,00 %
  • surove maščobe;                            14,00 %
  • surov pepel;                                    2,00 %
  • vlaknine;                                         4,00 %
  • vlaga;                                               60,00 %

Primerno za

Majhne vinske mušice so primerne za:

  • mladičke kameleonov (predvsem manjših vrst – Trioceros sp.)
  • majhne akvarijske ribe
  • mladiče (slinge) pajkovcev in tarantel
  • podrevnice

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Velike vinske mušice”
0
X